Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ανάπτυξης Υποδομών

Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης υποδομών της ΕΠΣ Αχαΐας, 31 ακαδημίες της Αχαΐας λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα Goaly. Οι ακαδημίες στο σύνολο τους έχουν εκπαιδευτεί πάνω στη χρήση του προγράμματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό θα γίνει και η διαδικασία επιλογής των αθλητών που θα αποτελέσουν τον κορμό της Προεθνικης μας ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Αχαΐας έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει εργομετρικά για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στις ηλικιακές κατηγορίες των μικτών ομάδων, δηλαδή για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2002, 2003, 2004 και 2005. Οι μετρήσεις αυτές πραγματοποιούνται από τον έμπειρο γυμναστή κ. Γεώργιο Τάνταρο και τον εργοφυσιολόγο κ. Άρη Παπαναγόπουλο. Μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οι μετρήσεις των εξής ακαδημιών: ΑΕ Πάτρα 2005, ΑΕ Αρόη, Αίολος Αγυιάς, Δαβουρλής Κ.92, Θύελλα Αιγίου, Θύελλα Πατρών, Ίκαρος Πετρωτού, Κεραυνός Αγ. Βασιλείου, Νίκη Προαστείου. Ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί οι μετρήσεις των: Α.Ο. Ακράτα, Αχιλλέας Καμαρών, Απόλλων συνοικισμού Αιγίου, Άτλας, Δίας, Καλάβρυτα, Μέγας Αλέξανδρος, Φλόγα Ροδιάς.
Μέχρι τις 15/10 θα έχουν πραγματοποιηθεί οι μετρήσεις σε όλες τις ακαδημίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Επίσης θα οριστεί μέσα στο πρόγραμμα μια ημερομηνία όπου εργομετρικά θα περάσουν οι αθλητές που δεν πρόλαβαν με τις ακαδημίες τους και παιδιά που ανήκουν σε συλλόγους που δεν συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών.
Μέσα από τις μετρήσεις και τις διαδικασίες αυτές διασφαλίζουμε την συμμετοχή και την παροχή ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά. Ακόμα και στο πιο μακρινό και ακριτικό μέρος . Η συλλογή των στοιχείων από τις μετρήσεις θα οδηγήσει στο κάλεσμα παιδιών στα δοκιμαστικά των προ-εθνικών ομάδων που αποδεδειγμένα θα έχουν ικανοποιητικές αθλητικές ικανότητες.
Για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω πρέπει οι ακαδημίες να έχουν καταχωρήσει τις μετρήσεις που τους έχει παραδώσει η ομάδα των εργομετρικών μέχρι τις 15/10 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα goaly ώστε να μπορούν να είναι διαχειρισιμα από την τεχνική επιτροπή των προεθνικών ομάδων.
Ακαδημίες που δεν θα έχουν κάνει την αντίστοιχη διαδικασία θα στερήσουν την ευκαιρία των δοκιμαστικών από τους παίκτες τους και τελικά την συμμετοχή τους στις μικτές ομάδες του νομού μας.

Διονυσία Λουκοπούλου
Υπεύθυνη προγράμματος
Ανάπτυξης ακαδημιών
Ε.Π.Σ Αχαΐας