Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Συμπλήρωση στο Άρθρο 2 της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2017-2018

Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ./Ε.Π.Σ.Α. 8/ 11-9-2017 αποφασίστηκε η συμπλήρωση του Άρθρου 2 και η τροποποίηση του Άρθρου 19 (Καταρτισμός και Προβιβασμός σωματείων Γ’ Κατηγορίας) της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2017-2018 ως εξής:
Άρθρο 2
Στην περίπτωση που μείνουν κενές θέσεις (δεν δήλωσαν συμμετοχή σωματεία) σε Α’ Κατηγορία και Β’ Κατηγορία, τότε δύναται να συμπληρωθούν από σωματείο ή σωαματεία της κατώτερης Κατηγορίας, από την τελική βαθμολογική κατάταξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ή από αγώνες κατάταξης (μπαράζ), εάν χρειαστεί. (ΚΑΠ, Άρθρο 4)

Άρθρο 19
Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δύο (2) Όμιλοι – Τα υπόλοιπα σωματεία-μέλη μας

ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΩΝ
Ο καταρτισμός των δύο (2) ομίλων θα γίνει από την ΕΠΣΑ με γεωγραφικά κριτήρια με βάση την έδρα του καταστατικού του κάθε σωματείου.
Στην περίπτωση που αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο. η δημιουργία ομάδων Β’, τότε θα δημιουργηθεί νέος Ομιλος (αναπτυξιακός), ο οποίος θα απαρτίζεται από τις ομάδες αυτές.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Συνολικά θα ανέλθουν από την Γ’ Κατηγορία στην Β’ Κατηγορία εννέα (9) σωματεία.
Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 1η, 2η και 3ησε κάθε Όμιλο ξεχωριστά θα ανέρχονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην Β’ Κατηγορία.
Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 4η, 5η, 6η και 7ησε κάθε Όμιλο ξεχωριστά,θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα 2 γύρων (play-offs), ανεξαρτήτως της βαθμολογικής τους διαφοράς την κανονική περίοδο.
Τα σωματεία που θα τερματίσουν στην πρώτη (1η) θέση (σε κάθε Όμιλο ξεχωριστά) στην διαδικασία των play-offs θα ανέρχονται επίσης στην Β’ Κατηγορία.
Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 2η θέση (σε κάθε Ομιλο ξεχωριστά) στην διαδικασία των play-offs θα αγωνιστούν μεταξύ τουςσε αγώνα μπαράζ (νοκ-άουτ σε γήπεδο που θα οριστεί από την Ε.Π.Σ.Α.) για ακόμα μια θέση ανόδου.
Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play-offs στην Γ’ Κατηγορία θα προκύπτει ως εξής:
Το σωματείο που κατέλαβε την 7η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν(0) βαθμούς.
Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 4η, 5η και 6η θέση την κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 7η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες play-offs.
Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες play-offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, στα αποτελέσματα play-offs.
Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία, νικητής αναδεικνύεται το σωματείο ή τα σωματεία που είχαν την καλύτερη θέση την κανονική περίοδο.
Στην περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, υπάρχει πλήρης ισοβαθμία μεταξύ σωματείων, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, θα διεξαχθεί αγώνας ή αγώνες μπαράζ πριν την έναρξη των αγώνων play-offs.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ PLAY-OFFS
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
4ος – 6ος 5ος – 4ος 7ος – 4ος
7ος – 5ος 6ος – 7ος 6ος – 5ος
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
4ος – 7ος 6ος – 4ος 4ος – 5ος
5ος – 6ος 5ος – 7ος 7ος – 6ος

• Για τις κατηγορίες Α’ και Β’ σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή ένα ή περισσότερα σωματεία τότε με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Π.Σ.Α. οι θέσεις θα συμπληρώνονται από ομάδες της πιο κάτω κατηγορίας.
• Σε περίπτωση που χρειάζονται αγώνες μπαράζ τότε αυτοί θα διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο μετά τις 31-8-2017.

* Σας επισυνάπτουμε ολόκληρη την Προκήρυξη τροποποιημένη.

Κατεβάστε (DOCX, Unknown)